Létající redaktorka vyzpovídala skupinu Vasilův Rubáš: Dva kluci, co jsou vysmátý jak leča

Už jsem o nich slyšela a nějak je měla uložený v paměti, že existují. Ale jejich muziku jsem donedávna neznala. Až když se naskytla možnost s nimi natočit rozhovor, pustila jsem si pár jejich songů. Musím říct, že vtip a nápad jim v jejich tvorbě rozhodně nechybí, protože jejich klipy a texty nejsou postavené na ničem jiném. A to mě jednoduše ba.

A legrace byla i při natáčení. Tahle dvoučlenná klučičí kapela, tvořená Filipem „Vasildědou“ Novákem a Petrem „Rubym“ Rubášem vznikla před téměř 20 lety, čemuž lze jen těžko věřit, protože oba kluci vypadají tak na 25, takže by kapelu museli založit už ve školce. Hrají směsku všeho. Od folku, přes reggae, punk nebo ska a v roce 2012 zvítězili v Mezinárodní interpretační soutěži Porta v Ústí nad Labem.

Kluci za mnou přijeli do redakce a hned mi bylo jasný, že bude sranda. Všechny pasáže z našeho natáčení ale nešly použít, protože jsou nepublikovatelné. A ano, byly to ty nejlepší momenty, ale tak už to chodí. V první řadě mě mile překvapila jejich přirozenost a pozitivita. Mluvili jsme o tvorbě, jejich práci a životě obecně. Celou dobu jsem měla pocit, jako bych je oba znala celý život. A myslím, že to takhle mají i jejich fanoušci, kterým skrze svoje texty a příjemnou hudbu předávají dobrou energii.

Ps.: Jo a dostala jsem tričko a taky ponožky. A to jsem od respondentů ještě nikdy nedostala :-) 

Mějte se krásně, opatrujte se a já zas letím.

Vaše #letajiciredaktorka

Spustit audio