Lenka Filipová, Chinaski, Richard Müller, Spirituál Kvintet a další se stali Legendami Nočního proudu!

2. říjen 2015

Nejstarší rozhlasová diskotéka v éteru Noční proud slavila 26 let své existence. Při té příležitosti byly v Malém sále na Žofíně uděleny už poosmé ceny Legenda Nočního proudu v sedmi kategoriích.

Cenu v kategorii zpěvačka získala Lenka Filipová: „Loni jsem přebírala cenu za svoji dceru Lenny a vůbec jsem nečekala, že cenu dostanu i já. Moc děkuju a budu se i nadále snažit zpívat a hrát.“

Objevem roku se stala kapela Jelen, která svůj první rozhovor absolvovala v Nočním proudu u Jitky Benešové.

Skupinou roku jsou Chinaski. „My jsme si vždycky dělali srandu z toho, že se z nás stanou legendy, a ono se to nakonec stalo,“ říká Michal Malátný, „máme z té ceny velkou radost.“


Legendy Nočního proudu:
Zpěvačka: Lenka Filipová
Zpěvák: Richard Müller
Skupina: Chinaski
Objev roku: Jelen
Událost roku: Spirituál kvintet
In memoriam: Rostislav Černý, Ota Petřina, Ladislav Kantor
Zvláštní cena: Soutěžní festival Czechtalent

Dalšími oceněnými jsou Spirituál Kvintet, Richard Müller, který kvůli nemoci nemohl cenu osobně převzít, Rostislav Černý, Ota Peřina a Ladislav Kantor in memoriam a zvláštní cenu získal soutěžní festival Czechtalent.

Noční proud se od 2. listopadu 2015 bude vysílat na frekvenci rádia Dvojka, a to od půlnoci do 2. hodiny ranní, proto na závěr přímého přenosu předal vedoucí programu Českého rozhlasu Regina Karel Zajíc pomyslnou štafetu vysílání Nočního proudu Miroslavu Dittrichovi, šéfredaktorovi stanice Český rozhlas Dvojka.

Moderátory nadále zůstávají Miloš Skalka, Zdeněk Vrba, Ilja Kučera mladší, Jitka Benešová a Martin Hrdinka. „Petr Jungmann se s námi dnes večer rozloučil, naopak přivítáme zpět brněnskou posilu Jindru Eliáše,“ dodává moderátor večera Martin Hrdinka.

autor: jku
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.