Kuřecí steaky zapečené s parmazánovou krustou

Další recept z italské kuchyně, který si můžete vyzkoušet doma, připravil Tomáš Chalupský z pražské Pizzerie Veranda.

Suroviny:

600 g kuřecích prsních řízků
olivový olej
mořská sůl

Na krustu:

3 vejce
120g parmazánu
petrželka

Na omáčku:

3 dcl 30% smetany
60 g parmazánu
petrželka
drcený pepř

Postup:

1. Vejce smíchejte s nastrouhaným parmazánem a posekanou petrželkou.

2. Kuřecí steaky lehce osolte a opečte na olivovém oleji. Když jsou ze 2/3 hotové, dejte na ně připravenou směs. V grilu nebo rozpálené troubě zapečte dozlatova.

3. Na pánvi povařte a zredukujte smetanu. Přidejte parmazán, petrželku a drcený pepř podle chuti.

4. Jako příloha jsou vhodné například brambory opečené s trochou rozmarýnu.