KULTURA ONLINE: Oscarový snímek Zelená kniha z vlastního auta nebo livestream houslisty Pavla Šporcla

29. duben 2020

Podívejte se na dnešní online kulturní tipy.

Sledujte oscarový snímek Zelená kniha z vlastního auta

Festival Art Parking může být dnes ideální volbou pro fanoušky automobilů a oscarových snímků. Za svého zaparkovaného vozu můžou na pražském Nákladovém nádraží Žižkov sledovat, jak ve filmu Zelená kniha vozí herec Viggo Mortensen v tyrkysovém Cadillacu deVille svého kolegu Mahershalu Aliho, jakožto slavného černošského muzikanta, na jeho severoamerickém turné.

V pyžamu nebo s večeří si dnes můžete zajít i do divadla

V rámci nejdéle fungujícího českého online festivalu #kulturažije se dnes o zábavu postará Divadlo Viola, konkrétně jeho program s názvem a Přece se hraje. Společně v něm vystoupí herec Viktor Preiss a hudebníci Ivo Kahánek a Emil Viklický.

Divadlo na Vinohradech

Své publikum nezklame ani Divadlo na Vinohradech. Na svých webových stránkách odvysílá záznam Shakespearovy hry Jak se vám líbí. V komedii o bláznovství, lásce a oslavě svobody se v hlavních rolích představí Šárka Vaculíková a Marek Adamczyk.

Co bude se souborem Cirk la Putyka?

Součástí dnešního vysílání cirkusové company bude kromě záznamu představení Memories of Foals i tisková konference, na které soubor sdělí své plány a vyhlídky do budoucna. Další díl ze série Cirk la Putyka (A)live můžete sledovat od 20.00 na jejich facebookovém profilu nebo YouTube kanálu. Přenos je dostupný zdarma s možností dobrovolného příspěvku. 

Bacha na Šporcla

Dnešní koncert s názvem Bacha na Šporcla bude už druhým ze série Pavel Šporcl 6x v obýváku. Ta bude každou středu pokračovat na facebookovém profilu světoznámého virtuóza až do 27. května. Takto na vystoupení zval své fanoušky sám houslista.

Povívejte se na video pozvánku nebo FB profil.

Barokní orchestr Collegium 1704

Kromě světoznámého houslového virtuóza dnes příznivcům vážné hudby zahraje například i barokní orchestr Collegium 1704. Během jejich vůbec prvního vlastního livestreamu zazní například skladby Missa Matris dolorosa Antonia Caldary nebo Stabat Mater od Domenica Scarlattiho. 

Společný koncert Evy Turnové a Vladivojny la Chia

Na své si nepřijdou ale jen fanoušci vážné hudby. Na podporu asociace Děti úplňku, která pomáhá lidem s autismem, zahrají společně alternativní umělkyně Eva Turnová a Vladivojna la Chia. Koncert můžete sledovat na webu organizace Kultura doma od 20.00.

autor: jok
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka