KULTURA ONLINE: Dokument V síti v autokině nebo přenos z Divadla v Celetné

28. duben 2020

Úspěšný dokument V síti v prostředí autokina na parkovišti Nákladového nádraží Žižkov, živé vysílání představení Divadla v Celetné nebo přímý přenos z koncertu se skladbami Wolfganga Amadea Mozarta, Bohuslava Martinů a Leoše Janáčka. I to nabízí úterní kultura v době koronaviru.

V síti na Žižkově

Dokument Víta Klusáka a Barbory Chalupové, který na začátku roku vyvolal obrovský ohlas, můžou zájemci vidět poprvé také v autokině. Tři herečky, tři pokojíčky, 10 dní a 2458 potenciálních sexuálních predátorů. Radikální experiment otevírá tabuizované téma zneužívání dětí na internetu. 

Dospělé herečky s dětskými rysy se vydávají na sociální sítě, aby v přímém přenosu prožily zkušenost dvanáctiletých dívek online. V rámci festivalu Art Parking na pražském Žižkově se dokument V síti bude promítat od 20.00.

Živě z Celetné

„Tak trochu jiná dámská šatna s představením.“ Přesně takto láká Divadlo v Celetné na večerní live stream. Představení s Jitkou Čvančarovou, Jitkou Nerudovou a Martinou Prášilovou začíná na facebookovém profilu divadla od 20.00. Poté si ho ze záznamu můžou zájemci přehrát kdykoliv.

Janáček

Wolfganga Amadea Mozarta, Bohuslava Martinů a Leoše Janáčka budou večer hrát členové PKF - Prague Philharmonia. Program představí koncertní mistr souboru Jan Fišer. Na hodinovém live smyčcovém koncertu zazní i jedna z nejpopulárnějších Mozartových skladeb Malá noční hudba.

autor: šte
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.