Krůtí guláš se smetanou

3. duben 2020

Dnes jsme si pro vás připravili krůtí guláš se smetanou od kuchaře Martina Faltuse.

Ingredience:

  • 0,6 kg krůtího masa
  • 0,2 kg cibule
  • 0,1 kg sádla
  • 1 lžíce mleté papriky
  • sůl
  • 0,5 l hovězího vývaru
  • 0,05 kg hladké mouky
  • 0,15 l smetany
  • 0,05 kg kysané smetany

Postup:

Nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na sádle dozlatova. Přidáme nakrájené maso, mletou papriku, krátce osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a dusíme.

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, přidáme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vývarem a povaříme asi 20 minut. Přidáme smetanu a hotovou omáčku přecedíme na maso. Při podávání zdobíme nočkem kysané smetany. Podáváme se žemlovým knedlíkem.

autoři: Štěpánka Duchková , jp
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová