Kraj spustil nový web pro mediky a lékaře. Najdou v něm přehled benefitů

5. prosinec 2023 13:30

Karlovarský kraj každoročně vyhlašuje několik dotačních (stipendijních) programů, které podporují studenty medicíny i lékaře. Nově si žadatelé mohou přehled benefitů prostudovat na webu, který vznikl pro lepší přehlednost informací a rozšíření povědomí o nabízených příspěvcích.

„Dosud zájemci našli veškeré podrobnosti o dotačních titulech na krajském webu. Ale s ohledem na jejich množství a také na to, že byly vypsány pod různými odbory, jsme se rozhodli vytvořit nový web, kde najdou žadatelé veškeré informace na jednom místě,“ uvedl hejtman Petr Kulhánek.

Webové stránky obsahují katalog veškerých benefitů a je určen pro ty, kterým je finanční podpora určena. Těmi jsou studenti, lékaři bez atestace a lékaři s atestací. Každá kategorie obsahuje výčet dotačních titulů, výši dotace a podmínky čerpání.

Speciální webové stránky s názvem Lékaři Karlovarského kraje najdete zde

Studentům lékařských fakult nabízí Karlovarský kraj stipendia, pro absolventy jsou pak mimo jiné k dispozici motivační příspěvky na specializační vzdělávání nebo náborový příspěvek pro nástup do nemocnic. Lékaři s atestací mohou zažádat o příspěvek na pořízení a obnovu zdravotnické techniky nebo na podporu vzniku a rozšíření ordinací.

Kromě výhod najdou zájemci na webu také seznam benefitů příslušných obcí a měst, který bude průběžně aktualizován. Dále novinky a kontaktní osoby, na které se lze v případě dotazů či doplňujících informací obrátit.

Internetové stránky vznikly v rámci mediální kampaně, která poběží v následujících čtyřech letech na sociálních sítích a kanálech pro mediky a lékaře.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio