Koordinátorka akce ZUŠ Open Irena Pohl Houkalová: Do Valdštejnské zahrady se sjede 850 malých umělců z celé České republiky

České ulice a náměstí ožijí akcí, do které se spolu se základními uměleckými školami výrazně zapojuje i Český rozhlas. Hostem pořadu K věci je koordinátorka letošní ZUŠ Open Irena Pohl Houkalová.

Čím v těchto dnech žijí základní umělecké školy v České republice? „Čekají nás dny nabité uměním napříč uměleckými obory, ale také napříč regiony,“ říká v rozhovoru Irena Pohl Houkalová.

Koordinátorka akce ZUŠ Open Irena Pohl Houkalová

„Jsme v Praze, tak již v prvním termínu konání ožije Praha fantastickým uměním našich prvních stipendistů v rámci mezinárodního hudebního festivalu Pražské jaro v Anežském klášteře. V celé řadě městských částí ZUŠky pořádají svůj happening.“

Na Den dětí 1. června le připadá největší událost celého projektu: „V krásném prostoru Valdštejnské zahrady vystoupí 850 malých umělců z celé České republiky. Během celodenního programu představí své umění a můžeme se těšit i na celou řadu společných vystoupení,“ slibuje koordinátorka akce ZUŠ Open 2019.