Koněvovu ulici čeká rekonstrukce: Pracovat se bude i v sobotu a na dvě směny, říká starosta Prahy 3

Nové logo, rekonstrukce Koněvovy ulice nebo kampaň Žižkov není Šiškov. To jsou témata, o kterých mluvil v pořadu K věci starosta Prahy 3 Jiří Ptáček z TOP 09.

Nové logo Prahy 3, kterým jsou tři červené čárky, vyvolalo vlnu emocí. Na sociálních sítích to lidem připomíná například účtenku z pivnice, nedokončené logo skupiny Tři sestry nebo pastelky. „My jsme čekali, že to vzbudí emoce. Byl to tak trochu záměr. Myslím si, že by logo mělo vzbuzovat nějakou emoci. Byli jsme mile překvapeni zájmem,“ říká starosta Prahy 3.

Městská část plánuje rekonstrukci Koněvovy ulice, která navazuje na Husitskou. Obyvatelé se ale bojí, že by mohl nastat dopravní kolaps, jako tomu bylo před dvěma lety. „Zadavatelem je Technická správa komunikací. Měli jsme s nimi několik jednání a snažili jsme se je přesvědčit, aby se změnili zadávací podmínky výběrového řízení. Doufám, že bude dodržen slib, že jednak se zvedne rychlost na 30 procent, současně se bude pracovat ve dvousměnném provozu, zároveň se bude pracovat i v sobotu. Mělo by se to provádět tím způsobem, že ten směr do centra bude vždy průjezdný. Oni v celé délce udělají nejdřív jednu půlku, pak druhou půlku.“ Začít s opravami se má během jara nebo léta.

Více pokut

Za měsíc to bude rok, co Praha 3 odstartovala kampaň Žižkov není Šiškov. Ta bojovalo proti psím exkrementům v ulicích městské části. „Mezi pejskařskou komunitu se donesla ta informace, že strážníci pokutují výrazně častěji a že ubylo situací, kdy řeší takovej přestupek domluvou, ale že skutečně dávají pokuty. Dávají dvoutisícové pokuty, což už je poměrně tvrdý postih.“

Zajímá vás také, jak to vypadá s revitalizací parku, lidově nazvaného, U Anny proletářky? Pusťte si celý díl na novém audioportále mujRohlas nebo ve videozáznamu.

autoři: Štěpánka Duchková , jp

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.