Kladno má nakročeno zpět do hokejové extraligy, zbývá porazit Jihlavu. Jágr se na ledě Poruby zranil

8. duben 2021 08:07

Kladenští hokejisté zvládli semifinálovou sérii první ligy s Porubou rázným způsobem. Postoupili poměrem 4:0 na zápasy, i když v tom posledním středečním zvítězili v Ostravě až 4:3 v prodloužení. Finále s Jihlavou začne 17. dubna.

I když kladenští hokejistí zvládli semifinálové bitvy play off první ligy v nejkratší možné době, série s Porubou jednoduchá nebyla. Ve všech čtyřech utkáních totiž soupeř vždy vedl a Kladno muselo otáčet.

Série s Porubou Rytíře stála dost fyzických sil a nějaké šrámy. V posledním zápase navíc kvůli zranění odstoupil v 9. minutě Jaromír Jágr. Druhou třetinu sledoval na střídačce bez bruslí v pantoflích, třetí už v civilu. Ale důvod odstoupení Kladno pochopitelně tajilo. 

V nastavení posunul Kladno do finále kapitán Tomáš Plekanec, jenž doklepl puk do odkryté branky po střele Jakuba Suchánka do pravé tyče.

Kladno s hrajícím majitelem Jaromírem Jágrem se snaží o návrat mezi elitu po loňském sestupu. První z finálových zápasů s Jihlavou má odehrát 17. dubna na svém ledě. 

autoři: David Procházka , jum
Spustit audio