Kdo si letos odnese nejprestižnější světové hudební ceny Grammy?

6. únor 2015

V neděli 8. února se budou ve Staples Center v Los Angeles už po 57. předávat Grammy. Moderátorem večera bude jako tradičně rapper a herec LL Cool J, kterého znáte například jako agenta Sama Hannu ze seriálu Námořní vyšetřovací služba L. A.

Na velmi očekávané show vystoupí největší současné hvězdy jako například Madonna, Katy Perry, Rihanna se sirem Paulem McCartneym, AC/DC, Ed Sheeran, Gwen Stefani, Adam Levine a spousta dalších. Slavnostní ceremoniál nabídne jistě strhující a napínavou podívanou.

Letošní Grammy nemají vyloženého favorita a nejvíce nominací, celkem 5 mají dvaadvacetiletý Brit Sam Smith a americký miláček - zpěvačka Beyoncé. Ta letošními nominacemi jen upevnila post nejčastěji nominované zpěvačky v historii, nominací má i s těmi letošními už 52. Nejčastěji nominovanou skupinou jsou irští U2, ani oni nechybí v nominacích, stejně jako mladé americké zpěvačky Miley Cyrus, Taylor Swift a Meghan Trainor.

Ve Staples Center bude tuto neděli rozdáno celkem 110 malých zlatých gramofónků – cen Grammy, jak v hlavních tak v žánrových kategoriích.

Jaké jsou nominace ve čtyřech hlavních kategoriích, jste mohli slyšet v Nočním proudu Petra Jungmanna.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.