Katarzia zahrála skladby z akustické desky Šťastné dieťa v rámci nové Radio Wave Studio Session

5. únor 2024

Loni v říjnu vydala v Praze usazená hudebnice Katarzia šestou řadovou desku Šťastné dieťa. Po několika nahrávkách postavených na elektronickém zvuku je aktuální album akustické. „Moji posluchači už jsou zvyklí, že vždy přijdu s něčím novým. Jsem trochu chaotická v tom, jaký žánr chci dělat. Ale myslím, že je to taky trochu jedno. Ať už děláme elektroniku nebo akustickou desku, v mé hudbě jde hlavně o texty,” říká hudebnice Katarzia.

Novou Radio Wave Studio Session odehrála slovenská hudebnice s doprovodnou kapelou, kterou aktuálně sestává Robin Galia (klavír), Oliver Lipenský (bicí) a Miloš Klápště (syntezátory a baskytara). Z aktuální desky zazněly skladby Piesok, Hnev, Šťastné dieťa a Drzosť.

Čtěte také

Značnou část alba složila hudebnice na rodinném pianinu, které do Prahy přestěhovala ze Slovenska. „Ten klavír patřil mé mámě a byl v bytě mých prarodičů. Když zemřel děda, tak jsem konečně přesvědčila mámu a babičku, abych si klavír mohla odvést do Prahy. Babička zemřela teď před dvěma týdny a já jsem moc ráda, že ten klavír může zůstat se mnou,” vypráví Katarzia.

Ačkoliv album Šťastné dieťa vyšlo teprve na podzim, Katarzia už od té doby stihla vydat nový singl Inými očami, na kterém opět hlásí zvukovou proměnu, respektive návrat k elektronice. „Hudbu mě stále nejvíc baví skládat na počítači. Přiznám se, že Oliver Torr je hudební producent, se kterým pracuji úplně nejraději,” popisuje aktuální způsob tvorby Katarzia.

Kde teď ještě můžete slyšet skladby s doprovodnou kapelou z desky Šťastné dieťa živě? Co pro Katarzii znamená ženské přátelství? A proč se ho rozhodla akcentovat na aktuální desce? Poslechněte si novou Radio Wave Studio Session a následný rozhovor.

Související

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.