Kapela Napořád vsadila na britského producenta. Zvukově je ta deska absolutně nekompromisní, říkají

26. únor 2022

Kapelu Napořád založili v roce 2019 bývalí členové kapely Chinaski Ondřej Škoch a Petr Kužvart. Stačili odehrát několik koncertů a vydat album Láska je nejvíc. Jaké jsou jejich plány pro rok 2022? A jak se jim na první desce spolupracovalo s uznávaným britským producent Clintem Murphym? I na to odpovídali dva členové kapely - Barbora Fialová a Ondřej Škoch.

Základ kapely Napořád tvoří Barbora Fialová, Josefína Čermáková, Ondřej Škoch a Petr Kužvart. Celá sestava se dala dohromady díky sólovému albu Ondřeje Škocha Řekni napořád, které zároveň určilo nově vzniklé kapele název. Pandemii koronaviru a volný čas využili k psaní písniček na debutovou desku Láska je nejvíc, k jejímu natočení si přizvali britského producenta Clinta Murphyho.

Ondřej Škoch a Barbora Fialová z kapely Napořád

„My jsme na to vsadili, chtěl jsem, abychom zažili tu možnost spolupráce se světovým producentem. A taky jsem cítil, že ty písničky to potřebují, to se potvrdilo. Myslím si, že zvukově je ta deska absolutně nekompromisní,“ přibližuje Ondřej s tím, že to pro ně byla velká škola. „Myslím, že jsme se tam všichni dostali na hranice svých možností, což bylo skvělé, strašně jsme se snažili, bylo to na tom hrozně znát.“

Když pomůžou fanoušci

CD se jim podařilo vydat díky podpoře fanoušků na platformě Donio, kde jednou z odměn byla i hodina zpěvu nebo kytary. „Máme pár zájemců, já se těším, pro nás to byla obrovská pomoc,“ přiznává Barbora. I když jsou písně dílem všech, právě ona má většinou jasnou představu o tom, jak by měly jejich hlasy znít dohromady. „Já jsem v tomhle hrozný perfekcionista, mě to vždycky hrozně bavilo a sama poslouchám vokální kapely, takže jsem takový hnidopich,“ směje se.

Kromě kapely Napořád se v podobné sestavě věnují také projektu pro děti, vytváření hudby do pořadu České televize Ke stolu! Servíruje Servác! je zase trochu jinou a velmi milou zkušeností. „Je to pro předškoláky a první stupeň, jsou tam veselé písničky, že zelenina není jenom pro mimina a tak. Odehráli jsme pár koncertů po školách a ta atmosféra byla absolutně neskutečná. Můžu říct, že jsem to nezažil možná ani na koncertě dospěláků, jak si to ty děti užily,“ vzpomíná Ondřej. Do budoucna se těší hlavně na hraní na živo. „Koncertně jsme velmi zábavná a výkonná kapela,“ vtipkují.

Co všechno kapelu Napořád čeká v roce 2022? Opravdu bude dubnový koncert vánoční? Proč byl na křtu jejich desky Marian Jurečka? Myslí si, že je v dnešní době vydání alba na CD nutné? A proč si vlastně vybrali jako producenta zrovna Clinta Murphyho? Poslechněte si celý rozhovor.

autoři: Lenka Vahalová ,