Kam v neděli? Poradíme!

16. srpen 2009

Příliš skromný Nick Carter se bude dnes večer procházet po jevišti Divadla v Celetné. Stejnojmenné představení tam od půl osmé večer sehraje Divadlo Aqualung. Zajímá vás architektira Prahy? Vydejte se do Clam - Gallasova paláce na výstavu Zapomenutá Praha. Expozice se pokouší znovu oživit vzpomínky na zmizelá pražská zákoutí, architektonické památky, životní styl Pražanů a atmosféru doby na konci 19. a počátku 20. století.

Poznávat stověžatou matičku můžete i jako účastníci vlastivědné procházky PIS z Valdštejnské zahrady do Vojanových sadů. Vycházka z cyklu "Kouzlo pražských zahrad a parků" přiblíží nejen botanické zvláštnosti zahrad, ale také osobnosti, které jsou spojeny s těmito místy. Začátek akce ve 14.00 v atriu stanice metra A "Malostranská". Další vycházka zase představí Prahu na přelomu tisíciletí a proměny městského centra za posledních 20 let. Začátek akce je v 15.00 na stanici tram. "Vodičkova".

Příjemné chvíle můžete strávit i ve skleníku Fata Mograna trojské botanické zahrady. Kvetou tam totiž rostliny rodu Achimenés. Když už budete v Troji, zastavte se také na Vinice sv. Kláry. Od 12.00 do 22.00 hodin tam totiž pořádají Trojské posvícení. Koláče a další dobrůtky nebudou chybět.

Spustit audio