Kam na výlet o víkendu. Tipy na zajímavé akce v Praze

18. září 2020

Růžová vína, koncerty na Výstavišti, sousedské slavnosti nebo karlínské pivobraní. To vše a mnohem víc vás čeká tento víkend v Praze.

Růžový máj 2020 v holešovické tržnici

Tento festival byl přesunut na zářijové datum a také na jiné místo! Koná se tuto sobotu v holešovické tržnici. Celkem vás čeká 39 stánků, z toho 23 vinařů především z Moravy, ale i Čech, degustace růžových vín a klaretů, gastronomie snoubící se s růžovým vínem, bohatý doprovodný program.

Růžové víno

PůlMetronome 2020

PůlMetronome je akce, kterou organizátoři připravují pro své fanoušky jako oslavu hudby a živé kultury od čtvrtka do soboty na pražském Výstavišti. Originální verze původního festivalu představí pouze tuzemské hudebníky. Uslyšíte kapely jako Tata Bojs, Kafka Band, Kapitán Demo nebo Ventolin (DJ set) a mnohých dalších.

Zažít město jinak - sousedské slavnosti v Praze

Nadechni se pro město, udělej něco pro své okolí a zapoj se do sousedského dění. K tomu nabádá 15. ročník sousedských slavností Zažít město jinak v režii spolku AutoMat a místních organizátorů. V sobotu oživí stovky ulic v Praze i v dalších městech.

Karlínské pivobraní

V sobotu se uskuteční první Karlínské pivobraní přímo před restaurací Pivo Karlín. Čekají vás nejen ochutnávky piva a jídla, ale také bohatý doprovodný program. Na hudebním podiu se představí zajímavé hudební kapely. Nejmenší návštěvníky zaujme dětská zóna v podobě divadla, lezecké stěny a mnoho dalších dětských překvapení.

autor: jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.