Kam dnes v Praze za kulturou

21. srpen 2009

V divadle Ponec dnes vyvrcholí 9. letní škola irských tanců. Na závěrečném večeru vystoupí od půl osmé účastníci a lektoři letní školy s ukázkami tanečního a hudebního umění spojeného s irskou tradiční kulturou...

Kulturu tentokrát italskou můžete poznávát ve Státní opeře, kde se v těchto dnech koná Festival italské opery. Dnes je na programu Tosca - Giacoma Pucciniho. První tóny zazní v 19.00.

Další hudební festival, který se v metropoli koná, se jmenuje Dvořákova Praha a právě dnes začíná. Zahajovací koncert bude od 20.00 ve Dvořákově síni Rudolfina.

Méně náročnou zábavu, kterou uvítají i děti, nabízí Novoměstská radnice. Kreativní a hlavně interaktivní výstava se jmenuje Hry a klamy, a jak říká ředitelka radnice Gabriela Kolářová je velice oblíbená.

Za exotikou se můžete vydat do Botanické zahrady na Slupi. Právě dnes tam totiž otevřeli už 70. ročník výstavy exotického ptactva. V dolním skleníku je k vidění denně od 9.00 do 18.00.

Daleké země na vás dýchnou i v Náprstkově muzeu asijských, afrických a amerických kultur. Alespoň pomyslně se tam můžete vydat na indonéský NIAS - OSTROV PŘEDKŮ A DÉMONŮ. Můžete se prohlédnout Velkou retrospektivu legendární dvojice Hanzelky a Zikmunda PAST NA ROVNÍKU a z trochu jiné stránky můžete poznat Vojtu Náprstka. Výstava Komunální politik Vojta Náprstek představuje jeho aktivity v rámci sboru obecních starších města Prahy a městské rady.

Spustit audio