Kam dnes v Praze za kulturou

17. červenec 2009

Do barev avantgardy se můžete zahledět v Národní galerii ve Veletržním paláci. Výstava rumunského avantgardního umění je otevřená od 10.00 do 18.00.

Co myslíte - dá se portrétovat příroda? - Výstava v Národním muzeu Vás přesvědčí, že ano. Portéty přírody jsou přehlídkou snímků dvou amatérských fotografů Jana Michálka a Ivana Wilda a je pokračováním výstavního pásma na téma historie a příroda.

Vše o mužích se dozvíte ve stejnojmenném představení, které dnes hrají v rámci Metropoliního léta hereských osobností na Vyšehradě. Herecký koncert Maroše Kramára, Filipa Blažka a Michala Slaného se rozehraje v půl deváté večer. Na Vyšehradě se můžete zastavit také v tamní galerii - Jiří Borovička tam až do 2. srpna vystavuje své Obrazy. Zajímavou výstavu nabízí také Pražský hrad. Jmenuje se OD KNÍŽECÍ DRUŽINY K HRADNÍ STRÁŽI PREZIDENTA a mapuje historický vývoj i současnost jednotky, která střeží bezpečnost prezidenta republiky. V Prašné věži - Mihulce ji můžete od 9.00 do 16.00. Hezký den přeje Kateřina Kubalová.

Spustit audio