Jsem velmi liberální matka. Ale děti mají jasná pravidla, prozrazuje Adéla Elbel

18. leden 2022

Moje dcery i moje stand-upy mají pevné hranice, ujišťuje komička v Blízkých setkáních. Všechny díly pořadu najdete na webu Dvojky nebo v mobilní aplikaci mujRozhlas

„Já jsem velmi liberální matka. Ale nemám ráda nějakou nevýchovu. Dávám dětem jasné hranice a pravidla, protože si myslím, že je potřeba je vést a ukazovat jim v životě cestu,“ představuje se trochu navážno Adéla Elbel.

Zároveň jsem dost velký salámista a spoustu věcí neřeším. Je to taková zajímavá kombinace,“ směje se hned vzápětí. Je to prý stejné jako ve stand-upu. „Ten musí také mít své hranice, protože musí mít pointu,“ vysvětluje.

„Já působím velmi chaoticky a nepromyšleně, ale přitom všechno má svůj řád. Takhle asi v životě vedu všechno. A když se mi pointa změní, někdy se i sama sobě zasměju,“ usmívá se Adéla Elbel.

Proč se přestěhovala z Brna do Prahy? Jaké rady dává svým dcerám ve své knize Doba temna? A kde se cítí opravdu doma?

autoři: Tereza Kostková , mis

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.