Ježíškova vnoučata opět plní přání osamělým seniorům. Odstartoval 6. ročník charitativního projektu Českého rozhlasu

14. listopad 2022 10:53

Pokud se letos chcete stát Ježíškovým vnoučetem a splnit přání některému z klientů českých domovů pro seniory, můžete! Už pošesté jsme dali dohromady tisíce dopisů pro Ježíška a vložili je do online systému, ve kterém se dá ode dneška přání rezervovat.

Všechna přání jsou už dostupná na webu Ježíškova vnoučata, kde si je snadno zarezervujete.

„Ta přání jsou mnohdy dojemná, je jich tam přes šest tisíc a stále přibývají. Budeme moc rádi, když většina těch dárků a splněných přání doputuje pod stromeček, ale řada z nich, třeba ta zážitková přání, bude asi na seniory chviličku čekat,“ popisuje Gabriela Drastichová, ředitelka Nadačního fondu Českého rozhlasu.

Plnění finančně nákladnějších přání

Ježíškova vnoučata můžete podpořit také finančně, některá přání jsou totiž nákladnější. „Objevují se přání typu – geriatrické křeslo, elektrický invalidní vozík, na která ti individuální dárci nestačí. Proto je tady finanční sbírka Ježíškových vnoučat.“

Čtěte také

Finančně můžete přispět na portálu Darujme.cz. Peníze, které případně zbydou, jsou následně použity na celoroční radost v domovech, centrech a stacionářích.

Během loňského ročníku napsali Ježíškovi senioři z téměř tisícovky sociálních zařízení v České republice. To by nebylo možné bez empatického přístupu pracovnic a pracovníků domovů, kteří nezištně přání se seniory sepisují a vkládají do databáze Ježíškových vnoučat. 

Poslechněte si celý rozhovor s ředitelkou Nadačního fondu Českého rozhlasu Gabrielou Drastichovou.

autor:
Spustit audio