Jednu z nejnavštěvovanějších galerií v Praze najdete na poště

Je velmi malá, zabírá vlastně jen jednu stěnu a kousek. Přesto si díla zde vystavená prohlédnou denně stovky očí. Pohled na obrazy, fotky nebo plastiky potěší zrak návštěvníků. Lidé si navíc ukrátí čas při čekání. Poštovní minigalerie spojuje příjemné s užitečným. Dalo by se říct, že je to jedna z nejnavštěvovanějších galerií v Praze. Najdete ji na poště na náměstí Jiřího z Poděbrad.

„Myšlenka Poštovní minigalerie vznikla, jak už to v Čechách a zvláště na Žižkově bývá, v hospodě,“ vypráví ‚minigalerista‘ Tomáš Roubal, „kde se na jaře roku 2001 sešlo pár členů Clubu gentlemanů Žižkov.“ Dnes připravují už dvoustou výstavu! To dokazuje, že se nápad uchytil a jeho realizace má smysl.

V Poštovní minigalerii vystavují umělci začínající i renomovaní. V uplynulých letech se tu objevila i známá jména, namátkou: Martha Elefteriadu, Jan Kanyza, Jiří Slíva a mnoho dalších. Při vernisážích se linou tóny „Poštovského panáčka“ z nástrojů tradičních i roztodivných. Teď tu uvidíte obrazy Prahy pohledem Hany Alisy Omer. Jubilejní dvoustá výstava bude mít vernisáž 11. dubna 2018 v 19 hodin. Fotografie Martina Říhy se jmenují „Než vznikne známka“ a zachycují autory známek při práci. Přijďte se podívat.

Minigalerie na poště
Na této vernisáži se mluvilo i zpívalo španělsky
Návštěvníci si prohlížejí vystavená díla
Spustit audio