Jaký byl Open House Praha 2017

Třetí ročník festivalu Open House Praha otevřel o víkendu 13. a 14. května dveře 43 objektů, do kterých obvykle lidé nemají přístup. Letos se do 43 pražských budov přišlo podívat celkem 43 187 lidí.

Největší zájem byl o karlínskou Invalidovnu, kam se podívalo více než 3 000 lidí. Následovalo Ministerstvo průmyslu a obchodu, jehož prosklenou kupoli si prohlédlo dva a půl tisíce návštěvníků. Třetí příčka patří libeňskému plynojemu, o který mělo zájem 2 250 lidí. Poprvé se veřejnosti v rámci Open House Praha otevřel i Národní dům v Karlíně, kde sídlí Český rozhlas Region a Regina DAB Praha, s velice slušným počtem 1 700 návštěvníků. V seriálu Prahou křížem krážem vybral Václav Müller místa, která ho zaujala jejich originalitou.

Port X

Plovoucí dům z dílny Atelieru SAD Port X se může libovolně přesouvat po vodní hladině podle přání svých obyvatel. V současné době kotví v Praze - Libni.

Výhled ze střechy Quadria

Multifunkční komplex Quadrio v centru Prahy nejsou jen kanceláře a obchody. Terasa v 7. patře nabízí i tyto výhledy.

Antilopy. Černé divadlo

Image Black Theatre sídlí od roku 2016 v zrekonstruovaném kinu Metro ve stejnojmenném paláci na Národní třídě.

Český rozhlas Regina DAB Praha a Český rozhlas Region, budova v Karlíně

Národní dům v Karlíně, kde sídlí stanice Českého rozhlasu Region a Regina DAB Praha, ale také legendární studio A se letos zapojilo poprvé a hned na výbornou. Svědčí o tom 1700 zvědavých návštěvníků.

KO 17, kryt pod Thomayerovou nemocnicí

Chráněné pracoviště KO17 je třípodlažní podzemní kryt v areálu Thomayerovy nemocnice připravený na jakoukoli přírodní katastrofu, teroristický útok či válečný konflikt.

V seriálu Prahou křížem krážem jsme navštívili také Strašnický hřbitov nebo rekonstruovaný průmyslový areál Podkovářská ve Vysočanech. Odvysílané díly si můžete poslechnout v našem archivu.

Spustit audio