Jaké projekty chystá Divadlo Spejbla a Hurvínka? Nové představení i komunikace s Hurvínkem ve vesmíru

10. říjen 2022 09:57

Hurvínek právě prožívá své největší dobrodružství, na konci května odletěl jako astronaut do vesmíru. Tedy jen jeho skleněná figurka. Tento týden se otevře nové řídící centrum v Planetáriu Praha, na kterém se podílelo i Divadlo Spejbla a Hurvínka. S uměleckým šéfem divadla Davidem Janoškem mluvila létající redaktorka Sabina Vosecká.

Raketa Falcon 9 společnosti SpaceX vynesla do vesmíru českou družici Planetum-1. Ta měla na palubě jako pasažéra právě Hurvínka. A v Planetáriu Praha bude tento týden otevřeno vesmírné středisko Spejblův Houston.

Sabina Vosecká a Hurvínek

„Což je dole ve foyer Planetária Praha, taková místnůstka, ze které Spejbl komunikuje s Hurvínkem ve vesmíru. Bude to taková interaktivní záležitost, děti si tam budou moct zahrát hry, komunikovat přímo s Hurvínkem nebo se Spejblem, kterého tam uvidí,“ popisuje David Janošek.

To ale není jediná novinka, Divadlo Spejbla a Hurvínka chystá v nové sezóně představení v režii Jiřího Jelínka s názvem Spejbl, Hurvínek a JÁ. Premiéru bude mít 20. října.

„Je to o klukovi, který si nese Spejbla a Hurvínka s sebou v hlavě a přichází do školní třídy, kde díky nim zažívá spoustu dobrodružství,“ zve do divadla umělecký šéf.

autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio

Související