Znamení:
Kozoroh
Životní motto:
Žij, co se do tebe vejde.
Co dělám v rozhlase:
Moderuji dopolední vysílání.
Před rozhlasem:
Moderovala jsem v soukromém libereckém rádiu.
Co mě baví:
Můj muž, muzika, která je tou nejlepší nabíječkou, stejně jako les a knížky.
Všechny články
-
Tipy na víkend v Libereckém kraji: Filmy, veteráni, jídlo, řemesla, sklárna, lázně i příroda
Předposlední květnový víkend je v Libereckém kraji nabitý událostmi, nabízíme jen několik tipů.
-
Snažím se vytvářet portréty s přesahem. Letící nevěsta Zuzany Fajmonové se dostala až za oceán
Černobílá fotografie znázorňující obřad „vyhazování nevěsty“, která vznikla v restauraci Obří sud na Javorníku, nadchla porotu mezinárodní soutěže World Photographic Cup.
-
Zemřel architekt Otakar Binar, spoluautor ikonické stavby hotelu na Ještědu
Ve věku 92 let zemřel v pondělí 20. května 2024 architekt Otakar Binar. Potvrdila to rodina architekta prostřednictvím moderátora Aleše Cibulky.
-
Rostlinám, které postihly mrazy, bychom měli dát šanci, radí odborník
Dubnové mrazy způsobily škodu ovocným sadům a neušetřily ani některé květinové a zeleninové zahrady. Jak si poradit s poškozenými keři, trvalkami a ovocnými stromy?
-
Liberec po skončení 2. světové války pohledem historičky Kateřiny Portmann
Na poslední dny 2. světové války v Liberci, i co se dělo potom, jsme se zeptali historičky Kateřiny Portmann, která na TUL vyučuje moderní a soudobé dějiny.
-
S etnografkou Vladimírou Jakouběovou: Zvyky a pověry Filipojakubské noci
Poslední dubnová noc patří k velmi starému lidovému svátku, ve kterém mají své místo čáry, kouzla a ohně.
-
Anděl Strážný dohlíží na osamělé seniory, hendikepované i chronicky nemocné
Sociální služba tísňové péče Anděl Strážný pomáhá potřebným a jejich rodinám. V čem tato pomoc spočívá, nám vysvětlila projektová manažerka organizace Kateřina Hložná.
-
Na návštěvě: 30 dní pro Zemi v libereckém Středisku ekologické výchovy Divizna
Střediskem ekologické výchovy Divizna při Zoo Liberec provedli ekolog a vedoucí střediska Aleš Kočí a lektor Michal Řepík. A poradili také, jak pomoct životnímu prostředí.
-
Snoubení chutí je v gastronomii velmi důležité, je přesvědčený šéfkuchař Robert Sklenář
Liberecký šéfkuchař Robert Sklenář ťeď dělá svým kuchařským uměním radost na Moravě. Rozhodující pro kvalitu jídla jsou pro něj čerstvost a spolupráce s místními farmáři.
-
Jak se daří pečovat o drobné architektonické památky v Libereckém kraji? Zeptali jsme se odbornice
Památky nejsou jen hrady, ale třeba i staré školy, kovárny, školy či boží muka. Kolik vyžadují péče, na to se Iveta Kalátová zeptala Eriky Trojanové z NPÚ v Liberci.
Stránky
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- následující ›
- poslední »