Internetové Rádio Jih Cimbálka získalo tři FM kmitočty, Blatná může zahájit vysílání v Písku

13. srpen 2020

Díky novým VKV frekvencím by se mělo vysílání tematické stanice z Moravy dostat do Břeclavi, Hodonína a Kyjově. Rádio Blatná umístí svůj druhý vysílač na jeden z objektů v písecké ulici Karla Čapka.

K důležitému strategickému kroku se rozhodl provozovatel rozhlasové stanice Rádio Jih, společnost Rádio Pálava. Ten plánuje svůj doposud čistě internetový program Cimbálka vysílat prostřednictvím pásma FM, tedy velmi krátkých vln (VKV). Stanice získala na posledním zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) tři nové kmitočty, a to konkrétně Břeclav 93,2 MHz / 100 W, Hodonín 91,4 MHz / 500 W a Kyjov 91,8 MHz / 100 W, a to na dobu osmi let, nejdéle však do 10. října 2025.

Poslední zasedání regulátora může považovat za úspěšné i provozovatel lokální rozhlasové stanice Rádio Blatná, podnikatel Josef Týc. Tomu se podařilo přes Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zkoordinovat kmitočet 92,2 MHz v jihočeském Písku. Rádio Blatná by zde mělo vysílat s výkonem 100 Wattů, a to nejpozději opět do 10. října 2025. Podle souřadnic GPS by mělo být stanoviště stanice v tomto městě umístěno Střední průmyslové školy a Vyšší odborné školy Písek v ulici Karla Čapka. RRTV označuje vysílač jako „město 3“.

autor: lukpo
Spustit audio

Související