Imagine Dragons, OneRepublic nebo Nick Cave. V Praze budou letos koncertovat známé kapely

3. leden 2022

I letošní rok bude ve znamení odložených koncertů. Organizátoři ale přidali i nová zajímavá jména. Čeká nás nejsilnější festivalová sezona. Na tom se shodují pořadatelé letních hudebních festivalů. Do Česka za fanoušky přijedou třeba Imagine Dragons nebo OneRepublic.

Čtěte také

Udržují v sobě pořádnou dávku springsteenovského kytarového            rock´n´rollu a neskrývají úctu k Elvisu Presleymu. S přidaným klávesovým popem ale dávají najevo, jak hodně vždycky zbožňovali Depeche Mode, Davida Bowieho nebo U2, aniž by se kdokoliv odvážil mluvit o napodobování. Takoví jsou američtí The Killers, kteří se po dvou odkladech představí na letním festivalu Colours Of Ostrava.

Nejsou ale jediným lákadlem, jak za festival upřesňuje Jiří Sedlák: „Hlavní hvězdou bude i kapela Twenty One Pilots, ale i hvězda taneční scény Martin Garrix, charismatická americká zpěvačka LP nebo norská dvojice Kings of Convenience.“ Ani velká jména však nemusí fanoušky přesvědčit k nákupu vstupenky na festival. „Zájem není zdaleka tak velký jako před koronavirovou pandemií. Pořád máme pocit, že lidé mají obavy. Neví, zda festivaly budou a jaké budou platit podmínky pro vstup.“

Dva dny po začátku léta, tedy 23. června, začne v Praze třídenní Metronome Festival. Ten na letošní rok vsadil na všestranného tvůrce Nicka Cavea s kapelou The Bad Seeds. Do metropole přijedou s dvouapůlhodinovým koncertem.

A kdo další přijede letos do Česka? Budou to například američtí OneRepublic, kteří na dvakrát odloženém koncertu fanouškům zahrají nejen aktuální písně z novinkové desky Human, která vyšla před pár měsíci. V libeňské O2 aréně zahrají 10. května.

Během několika málo dnů pak velký areál v pražských Letňanech vyprodala kapela Imagine Dragons. Své turné Mercury tak v Česku odstartuje hned dvěma koncerty a to na konci května. Tuzemských fanouškům se Imagine Dragons poprvé představili v roce 2013 na klubovém koncertu v Praze. O 4 roky později už byly hlavní tahákem Colours Of Ostrava, kde si je nenechalo ujít 40 tisíc lidí.

Fanoušci by letos konečně měli uplatnit i vstupenky na koncert amerických DJ Chainsmokers, v pražské Tipsport aréně by pak měl zahrát i španělský zpěvák Alváro Soler. A poslední volná místa zbývají na koncerty Aerosmith, Celine Dion nebo Alicii Keys.

autor: Jiří Štefl
Spustit audio