Identity Ondřeje Brzobohatého

26. březen 2015

Ve středečně-čtvrtečním Nočním proudu uvítal jeho moderátor Miloš Skalka dalšího v sérii svých studiových hostů. Pozvání k nočnímu proudění tentokrát přijal hudebník, skladatel, textař, zpěvák a herec Ondřej Brzobohatý. Ten zkraje tohoto měsíce převzal v Divadla Radka Brzobohatého, které se jmenuje po jeho zesnulém otci, Platinovou desku za mimořádně úspěšný prodej svého autorského albového debutu Identity.

Pražský rodák Ondřej Brzobohatý (narozen 2. února 1983) studoval v letech 1998 - 2004 na Konzervatoři a Vyšší odborné škole Jaroslava Ježka skladbu, klavír a dirigování, poté pokračoval ve studiu u profesora Milana Kymličky v oboru filmové hudby. Do roku 2007 působil v kapele Bůhví, poté se vydal s vlastní doprovodnou skupinou na sólovou hudební dráhu.

Hudebně a producentsky spolupracoval například s Darou Rollins, Petrem Hapkou, Michalem Horáčkem či Jaromírem Nohavicou, koncertně pak s celou plejádou českých hudebníků.

Jako herec se představil mimo jiné ve dvou televizních seriálech – v Ulici a Gymplu (ke kterému složil úvodní skladbu), v divadelních hrách Vyhazovači, Dva na smetišti, či v muzikálech Jesus Christ Superstar a Vražda za oponou. Dodnes je herecky aktivní v Hudebním divadle Karlín a Divadle Radka Brzobohatého. Třikrát moderoval Českého Slavíka, získal cenu TýTý pro nejoblíbenějšího herce roku 2012.

Ondřej Brzobohatý převzal Platinovou desku za mimořádně úspěšný prodej svého autorského albového debutu Identity

Identity

V květnu 2014 mu vyšlo debutové sólové album Identity, podpořené stejnojmenným koncertním turné, které s úspěchem pokračuje i v tomto roce. Nedávno Ondřej převzal od své vydavatelské firmy za mimořádně úspěšný prodej autorského alba Identity Platinovou desku.

Koncertní šňůra Identity Tour 2015 obsáhne do dubna osmnáct českých a slovenských měst. Na programu jsou hity z čerstvě platinového alba Identity, stejně jako skladby staršího data a aktuální novinky. Turné odstartovalo na sklonklu února dvěma koncerty v Novém Mestě nad Váhom a celá šňůra skončí 23. dubna v Mariánských Lázních.

Ondřeje Brzobohatého doprovází kapela, do které pozval své dávné spolužáky a jejíž sestavu tvoří: Ondřej Fišer (kytara), Jaroslav Pokorný (baskytara), Matouš Kobylka (saxofon) a Tomáš Kozelka (bicí). Hlavní protagonista hraje na piano, zpívá a improvizuje.

autor: Miloš Skalka
Spustit audio