I kina se snaží přizpůsobit současné situaci. Filmy promítají online

20. březen 2020

Se současnou situací se snaží poprat i některé biografy. Spřátelená kina Aero, Bio OKO, Světozor z Prahy, Bio Central z Hradce Králové a Univerzitní kino Scala z Brna proto nabízejí promítání filmů online.

Stačí, když si koupíte e-vstupenku do svého oblíbeného kina a spolu s dalšími zhlédnete snímek, který kino nabízí v programu. Na film si musíte vyhradit daný čas.

Film si pustíte formou online streamu Moje kino LIVE. Kromě toho si můžete psát s ostatními diváky na chatu, který je během streamu pro zájemce k dispozici. Budete si tam povídat, sdílet své dojmy a zkrátka budete se cítit jako v kině.

„Chceme přinést našim fanouškům sdílený divácký zážitek podobný co nejvíc tomu, co nás baví a odehrává se běžně v kině. Čekají je úvody, reakce diváků, společnost přátel, a je to i způsob, jak mohou napřímo vyjádřit podporu danému kinu. Stream začne půl hodiny před projekcí a skončí půl hodiny po projekci ruchem kavárny a kina, diváci mohou debatovat na chatu – stejně jako by si povídali na našich barech před filmem a po filmu,“ říká Vojtěch Marek koordinátor projektu a dramaturg kina Světozor.

Na chatu se v roli moderátorů debaty objeví online promítač, uvaděčka a posléze i barman.

Předprodej končí v den projekce v 19.00 hodin. Vstupenky stojí od 100 Kč do 1000 Kč a je na každém, jakou z částek se rozhodne za stream kinu zaplatit a finančně ho tím podpořit podle svých možností.

PROGRAM:

20.3. 20.00 Malá lež (The Farewell)

21.3. 20.00 Zelená kniha

22.3. 20.00 The Kid

 

autor: jp | zdroje: Kino Aero , Bio Oko , Kino Světozor
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.