Hudební festival United Islands of Prague se v červnu vrátí na Střelecký ostrov, Kampu, Dětský ostrov a Janáčkovo nábřeží

24. květen 2021

Multižánrový hudební festival United Islands of Prague se po pěti letech vrací z Karlína na pražský Střelecký ostrov, Kampu, Dětský ostrov a Janáčkovo nábřeží. Letošní 18. ročník se uskuteční poslední víkend v červnu pod heslem „Plujeme zpět na ostrovy“.

Letošní ročník s podtitulem „German Edition vol. 2“ slibuje bohatý výběr z české, slovenské i mezinárodní scény. Mezi už zveřejněnými jmény jsou například němečtí Shelter Boys, polská skupina Lor nebo český raper Rohony.

Podle organizátorů se festival vrátí ke kořenům a originální dramaturgii, kterou po pěti letech opět povede Barbora Šubrtová.

„Výraznější zastoupení bude mít nově urban a electronic music, ale silný základ budou tvořit indie, folk a alternativa, jak jsou návštěvníci z minulých ročníků zvyklí,“ líčí hudební dramaturgyně Šubrtová. „Pokud to mezinárodní situace dovolí, stane se United Islands prvním letošním mezinárodním hudebním open air festivalem mladých kapel, interpretů a interpretek,“ dodává.

Předzvěst návratu

Vedle koncertů chce festival nabídnout také panelové diskuse, workshopy, přednášky nebo i program pro děti, a to všechno na témata udržitelnosti a diverzity. Spolupracovat na nich bude se subjekty, které se udržitelnosti, otevřenosti nebo veřejnému prostoru dlouhodobě věnují, jako je Skautský institut, Museum Kampa, Asociace Společenské zodpovědnosti nebo Amnesty International.

„Letošní návrat na ostrovy bude sice jen předzvěstí návratu v celém rozsahu v roce 2022, ale doufáme, že si ho s diváky užijeme tak jako některé z nejpovedenějších ročníků v dobách, kdy jsme ještě na ostrovech v centru každoročně působili,“ říká pořadatel festivalu David Gaydečka.

Festival se uskuteční 25. a 26. června. Stejně jako předchozí roky bude vstup na akci zdarma.

autor: Tereza Butková | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio