Hruškový koláč s nivou
Fotografka Hana Major Sládková a její maminka Jana Sládková sbírají a vymýšlejí recepty. Také dnes vás přesvědčí, že tradiční suroviny můžete použít i trochu jinak. Vyzkoušejte jednoduchý hruškový koláč s nivou z Tradiční venkovské kuchařky.
Suroviny:
1 listové těsto
3 - 4 zelené hrušky
150 g sýra niva
Postup:
1. Troubu předehřejte na 180°C a plech vyložte pečicím papírem.
2. Z listového těsta vyválejte plát na velikost plechu a položte na pečicí papír.
3. Poklaďte nakrájenými hruškami a posypte nastrouhanou Nivou. Pečte dozlatova asi 20 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.