Hromadnou dopravu v Praze čekají další škrty nočních spojů. Na vybraných trasách se jich zruší až polovina

24. březen 2021

Noční dopravu v Praze využívá jen zlomek cestujících oproti stavu před pandemií, hlavní město proto chystá další omezení spojů. Na vybraných trasách jich zruší až polovinu, intervaly se tak někde prodlouží až na 120 minut.

Čtěte také

Autobusové linky 912, 913 a 916 budou mít od noci z neděle 28. března na pondělí 29. března dvojnásobný interval. Na linku 904, která je noční náhradou metra B na Praze 5, vyjedou krátké autobusy místo kloubových. Totéž bude platit o pro linku 909.

Alternativu budou muset cestující hledat k tramvaji 99. Její provoz se přeruší od noci ze středy 24. března na čtvrtek 25. března.

Omezení doporučil magistrátní výbor pro dopravu, počty cestujících jsou totiž v nočních hodinách několikanásobně nižší než před pandemií.

Noční provoz začíná už ve večerních hodinách

Denní provoz nyní v metropoli končí už kolem 22. hodiny večer, a noční tak začíná o zhruba dvě hodiny dřív než obvykle. Právě po 22. hodině zhruba do půlnoci jsou noční spoje nejvytíženější, protože se stále poměrně velký počet lidí vrací například z práce i po začátku nočního zákazu vycházení. Omezené jsou ale i denní spoje – stále platí, že intervaly tramvají ve špičkách odpovídají prázdninovým jízdním řádům.

autoři: Vojtěch Tomášek , ech
Spustit audio