Hořovická nemocnice provozuje unikátní dětské oddělení

29. duben 2014

Nemocnice Hořovice otevřela v březnu jako jediná v České republice oddělení pro děti, které potřebují chronickou resuscitační a intenzivní péči. Primář tohoto oddělení Daniel Blažek v pořadu Třináctka Plus vysvětlil, že další taková oddělení u nás nenajdeme, protože zatím nedošlo k uzavření smluv se zdravotními pojišťovnami.

Jednání ale v současné době probíhají a podle primáře Daniela Blažka se smlouvy s největší pravděpodobností ještě letos podepíší. Tato péče u nás tedy nakonec hrazená bude.

Hořovické oddělení má 6 vysoce specializovaných lůžek. Dětským pacientům tady poskytují lékovou i přístrojovou podporu - dýchání, krevního oběhu, vědomí i činností různých tělesných orgánů. Oddělení je úplně nové a vybavené nejmodernější přístrojovou technikou. Pracuje tam vysoce kvalifikovaný personál. Jedna sestra má na starosti jednoho, maximálně dva malé pacienty.

Počet pacientů, které by tady bylo potřeba hospitalizovat, už teď vysoce převyšuje kapacitní možnosti Nemocnice Hořovice, proto se podle primáře Blažka do budoucna uvažuje o navýšení počtu lůžek.

Podrobnosti uslyšíte v pořadu Třináctka Plus z 29. dubna 2014.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.