Holešovice mají nový obchodní dům. Centrum Stromovka se připravovalo přes 15 let

21. listopad 2019 14:10

Otevírá se Centrum Stromovka v Holešovicích. Nákupní dům ve Veletržní ulici nabízí přes 90 obchodů, kanceláře a parkoviště pro 500 aut. Investor projekt připravoval od roku 2003.

Podoba komplexu se od té doby několikrát změnila. Námitky měla radnice městské části. Ta dokonce podala proti stavbě žalobu a požadovala zrušení stavebního povolení. Když ale investor projekt přepracoval podle jejích připomínek, radnice žalobu stáhla. Budova je teď oproti původnímu návrhu nižší.

Celkem má centrum tři patra, z nichž první je zaměřeno na módu, sport a zdraví, ve druhém naleznete supermarket a různé služby. Třetí patro je zaměřeno na gastronomii a zábavu.

Ve dvou podzemních podlažích je parkoviště pro 500 aut. Je tam dokonce i noční parkoviště pro místní obyvatele za poplatek 20 korun za noc. Jinak je parkování pro návštěvníky centra ve všední dny na dvě hodiny zdarma, o víkendu pak na pět hodin. „Nicméně chceme, abychom se stali spíše lokálním centrem Prahy 7 a lidé se k nám dostávali pěšky nebo MHD,“ řekl Rostislav Novák, ředitel firmy Lordship, která projekt stavěla.

Náklady na stavbu byly zhruba 1,5 miliardy korun.

autor: jp | zdroj: ČTK
Spustit audio