Hit týdne 8. 10. 2023

8. říjen 2023

Hit týdne, novinky a největší hity. Joel Corry x MK x Rita Ora, Alok & Ava Max, David Koller a další.

Joel Corry, MK a Rita Ora novými jedničkami na Rádiu Praha!

Další vydání Hitu týdne vyhrál singl Drinkin‘, který vznikl toto léto na Ibize. Jak Joel Corry, tak MK jsou rezidenty v tomto ráji diskotékových klubů! A pořádně za to vzali i v našem chartu, minule byli v nasazených a hned napoprvé se vyšvihli do čela.

I dvojka je taneční – brazilská hvězda Alok a blonďatá Američanka Ava Max se singlem Car Keys (Ayla). Druhá nejlepší novinka týdne je No.3 a navíc naše, song Davida Kollera s názvem Za hranou se stal i nejlepším domácím singlem v žebříčku.

Čtyřku udrželi Lost Frequencies a Tom Gregory s hitem Dive a číslo 5 je opět novinka – Kanaďanka Tate McRae a track, který nekompromisně vlétl do nejvyšších pater světových chartů – Greedy.

Novinky a nasazené

Další novinka je hned na šestém místě, zpěvák se skvostným hlasem David Kushner a jeho song Dead Man. No.9 je Mikolas Josef s Never Get Over You a No.13 je Kenya Grace a Strangers, což je aktuálně možná největší evropský hit.

Poslechněte si 41. vydání Hitu týdne roku 2023. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.