Hit týdne 4. 9. 2022

4. září 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Maneskin, Joel Corry & Becky Hill, Pokáč, Elton John & Britney Spears a další.

Italští Maneskin jedničkou na Rádiu DAB Praha!

Čtveřice z Říma, vítězové loňské Eurovision Song Contest, vyhrála v neděli 36. vydání Hitu týdne už se třetím singlem! Po loňských I Wanna Be Your Slave a Beginn jim třetí prvenství zařídila Elvisova If I Can Dream z filmu Elvis.

Po tuhém boji a jen velmi těsně skončili druzí Britové Joel Corry s Becky Hill, jejich aktuální singl se jmenuje History. O obrovský skok si polepšil Pokáč, ten byl minule 14., tento týden už je Rodinný typ trojkou.

Čtěte také

Na 4. místě se po šesti týdnech rozloučila Meduza s aktuálním hitem Bad Memories s Jamesem Carterem, Elley Duhé a Fast Boy. Na 5. místě začíná nejlepší novinka, legendární hity Eltona Johna v parádním mixu po boku s Britney Spears. Singl Hold Me Closer je i úřadující trojkou britské hitparády.

Další novinka je No.8 – Ital Giorgio Prezioso s Kanaďankou Laurell si vypůjčili slavnou Tom’s Diner Suzanne Vegy a je z toho dunivými beaty nabitá Havana. Na 13. místě najdete veleúspěšnou Američanku Lizzo s nejnovějším singlem 2 Be Loved (Am I Ready), podívejte se na klip, je velmi vtipný. A poslední novinku mají na 14. místě David Guetta a Bebe Rexha, i oni si vypůjčili slavný 90’s banger Blue od Eiffel 65, výsledkem je našlapaná I’m Good.

V nasazených jsou tentokrát žhavé novinky od Avy Max, Dermota Kennedyho, P!nk, Imagine Dragons, Louise Tomlincona nebo kapela z Manchesteru The 1975.

Poslechněte si 36. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.