Hit týdne 3. 7. 2022

3. červenec 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Calvin Harris, Dua Lipa & Young Thug, Michael Patrick Kelly & Rea Garvey, Welshly Arms, Kate Bush a další.

Hitu týdne opět kralují Calvin Harris, Dua Lipa & Young Thug, celkově už potřetí!

Na první místo Hitu týdne se opět dostali Calvin Harris, Dua Lipa & Young Thug se songem Potion. Druzí jsou Michael Patrick Kelly & Rea Garvey, jejich singl Best Bad Friend se ale po šesti týdnech v hitparádě povinně loučí. Trojku obsadili Welshly Arms a jejich nedávná novinka Dangerous. Mimochodem, máte-li je rádi, pak by vás mohlo zajímat, že 2. října vystoupí v pražské Lucerně.

Kate Bush své prvenství neudržela, tentokrát si hit Running up That Hill vysloužil čtvrtou příčku. Na páté místo se prokousali žraloci, novinka Sharks od Imagine Dragons.

Z novinek vás zaujal i Sebastian a singl Tvý jméno, který je na osmém místě. Na paty mu šlapou Gabry Ponte, LUM!X, feat. Daddy J – We Could Be Together, momentálně na deváté pozici. Postoupili i MIG 21 se songem Džus noci a vaši důvěru dostala také novinka LA Vision x YouNotUs - Famous for a Day. 

Poslechněte si 27. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.