Hit týdne 27. 3. 2022

27. březen 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Lucie Vondráčková feat. Raego, Becky Hill & Galantis, Milky Chance, Imagine Dragons a další.

Nový týden, nová jednička a zase domácí!

Ve 13. vydání Hitparády Rádia DAB Praha triumfovali na poslední možnou chvíli Lucie Vondráčková a Raego, hit Tvoje Ex dostal s přehledem nejvíc hlasů. Suverénně vyhrál, ale také povinně končí po 6 týdnech.

Na druhé místo vylétla nejlepší novinka, prestižní Brit Awards ověnčená královna britské taneční hudby Becky Hill se švédskými Galantis a singlem Run. Třetí místo udrželi němečtí Milky Chance a jejich Synchronize a čtvrté pak Imagine Dragons s novinkou Bones. Poslední šampióni - Miro a David Žbirkové spadli s písničkou Nejsi sám až na páté místo. Z novinek ještě uspěli kosovský DJ Regard s britskými Years And Years, hit Hallucination, který se výrazně inspiroval slavný songem zpěvačky Imany Don’t Be So Shy, skončil šestý. Na desátém pak poprvé bodovala i nová Gayle Luv Started.

V nasazených je tentokrát třeba legendární Kanaďan Bryan Adams s pořádně našláplým kouskem So Happy It Hurts. Zpěvák, kterého jsme viděli jako předskokana na posledním pražském koncertě Eda Sheerana, James Bay má velmi ambiciózní nový singl Give Me The Reason, i pro něj můžete hlasovat. Stejně jako pro domácí Xindla X a Poetiku. V nasazených je i novinka australsko-novozélandských Shouse, jejich hit Love Tonight patřil poslední měsíce k tomu nejhranějšímu v evropských rádiích, nášup se jmenuje Won’t Forget You.

Poslechněte si 13. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.