Hit týdne 23. 1. 2022

24. leden 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. We Are Domi, Bastille, Lauren Spencer-Smith, Mirai, Robin Schulz & Dennis Lloyd a další.

We Are Domi počtvrté No.1 Hitu týdne!

V Hitparádě Rádia DAB Praha dostali opět nejvíc hlasů naši reprezentanti v Eurovizi, česko-norská skupina s Dominikou Haškovou v čele – We Are Domi. S žebříčkem se tak loučí tím nejlepším možným způsobem, protože každý song může bodovat pouze šestkrát a jejich bilance? 4x No.1, 1x No.2 a 1x No.4 – gratulujeme!

Na druhém místě skončila novinka londýnské skupiny Bastille – Shut Off The Lights, ta pochází z alba Give Me The Future, které vyjde už příští pátek 4. února. Třetí je další novinka, objev roku 2022, osmnáctiletá Kanaďanka Lauren Spencer-Smith a píseň o rozchodu se starším mužem Fingers Crossed. I na čtvrtém místě je novinka, v trendy chartu na Youtube nejvyhledávanější domácí song – Mirai a jejich pocta Davidu Stypkovi – Lítej. Na páté místo spadli ze třetího Robin Schulz a Dennis Lloyd – Young Right Now.

V nasazených je opět 10 žhavých novinek, mezi nimi třeba nový Justin Jesso, aktuálně jeden z nejhranějších evropských hitů od Lost Frequencies a Caluma Scotta nebo senzační páteční novinka Charlie Putha. Mezi nasazenými najdete i sobotního hosta Lenky Vahalové, Raego s novinkou Chybí mi tvý starý já.

Poslechněte si 4. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.