Hit týdne 17. 7. 2022

17. červenec 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. O5 a Radeček, Harry Styles, Kate Bush, Tiësto & Charlix XCX a další.

Radečci jsou jedničkou na Rádiu DAB Praha!

Šumperská skupina O5 a Radeček vyhrála 29. vydání Hitu týdne, získala suverénně nejvíc hlasů se singlem Romantický smyčce, ale druhou jedničku určitě nepřidá, loučí se povinně po 6 týdnech v žebříčku.

Čtěte také

Song vznikl loni v Praze během songwriting campu. „Upřímně musím přiznat, že jsem nikdy nevěřil, že to může fungovat. Songwriting je sice ve světě fenomén, ale stejně mi nešlo do hlavy, jak může parta lidí na povel společně napsat dobrou písničku. Vždyť já na skládání vždy potřeboval tu správnou chvíli a klid. No a dneska už vím, že songwriting opravdu funguje, Romantický smyčce jsou toho důkazem,“ říká k hitu Tomáš Polák, zpěvák O5 a Radeček.

Druhý skončil muž, který v pátek vyprodal a dokonale pobavil pražskou O2 arénu, Angličan Harry Styles s novinkou Late Night Talking. Harry začínal ve One Direction, stal se tváří firmy Gucci, zahrál si ve filmu Dunkerk, má doma Grammy a teď i nové úspěšné album Harry’s House.

Třetí skončila 37 let stará Kate Bus se singlem Running Up That Hill, ten se drží na celém světě vysoko díky seriálu Stranger Things. Čtvrtá je novinka Holanďana Tiësta s anglickou star Charli XCX, taneční bomba se jmenuje Hot In It. I pátý song je ideální pro letní party - slavní američtí Black Eyed Peas se Shakirou a Davidem Guettou nahráli opravdu skvělý kus Don’t You Worry.

Z novinek ještě zabodovala rozchodová a velmi veselá Lenny s novinkou Plastic Flowers a taky 15. Bastille s novým singlem Remind Me. V nasazených je tentokrát třeba výtečný Ray Dalton, další singl Calvina Harrise obklopeného hvězdami jako Justin Timberlake, Halsey a Pharrell Williams, nový Tomáš Klus, návrat slavné P!nk do svých začátků s novinkou Irrelevant nebo nová Ellie Goulding.

Poslechněte si 29. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.