Hit týdne 16. 10. 2022

16. říjen 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Felix Jaehn & Ray Dalton, Miro Žbirka, Ed Sheeran a další.

Felix Jaehn a Ray Dalton vyhráli potřetí v řadě Hit týdne!

Hitparáda Rádia DAB Praha má 3 týdny stejného a suverénního šampióna, nádherně burácející singl Call It Love od hamburského producenta Felixe Jaehna a famózního zpěváka ze Seattlu Raye Daltona. Ještě stále mohou bodovat.

Naopak hned napodruhé uzmul medaili Miro Žbirka. Tato legenda československé pop music by 21. října oslavila kulatou sedmdesátku, vzpomínáme na něj s respektem i v našem žebříčku, Náhodou z alba Posledné veci je No.2. Bronzovou příčku si připsal ryšavý Ed Sheeran, v mládí milovník Pokémonů, ten nahrál pro nové hry Pokémon Scarlet & Violet nejnovější singl Celestial.

Nejlepší novinka je čtvrtá, nesmírně talentovaný zpěvák z německého Wuppertalu Tim Kamrad baví celou Evropu výborným songem Believe. Z dalších novinek uspěl pražský indie band The Silver Spoons s vynikající Sail Away (No.8) a pak římská kapela Maneskin s nejnovější baladou Loneliest (No.13).

V nasazených jsou tentokrát třeba manchesterští The 1975 s vynikající novinkou Oh Caroline, Netsky a Rita Ora s nadupanou Barricades, nová Mimi Webb, pop punkoví Blink 182, kontroverzní Sam Smith s Kim Petras nebo brazilsko britská spolupráce – Alok, Sigala a Ellie Goulding. V novince All By Myself použili legendární Enjoy The Silence od Depeche Mode a ti jsou prý nadšeni. Tak doufáme, že aktuální vydání Hitu týdne udělalo radost i vám.

Poslechněte si 42. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.