Hit týdne 14. 8. 2022

14. srpen 2022

Hit týdne, novinky a největší hity. Calvin Harris, Justin Timberlake, Halsey & Pharrell Williams, Joel Corry & Becky Hill, Tomáš Klus a další.

Calvin Harris, Justin Timberlake, Halsey a Pharrell Williams potřetí No.1!

Hit Stay With Me z alba Calvina Harrise Funk Wav Bounces Vol. 2 vyhrál už potřetí hitparádu Rádia DAB Praha. Jen jednou za 4 týdny nebyl na první příčce, to skončil třetí, skvostná bilance.

Na druhé místo hned v prvním týdnu vyskočil song dvou megastar taneční scény – Britů Joela Corryho a držitelky Brit Awards za dance music Becky Hill. Ona už letos celkem 4x Hit týdne vyhrála, Joel Corry jen loni 6x, novinka History má skvělé vyhlídky.

Na třetí místo se vyšplhal Tomáš Klus s písničkou z filmu Přání k narozeninám s Evou Holubovou, Jaroslavem Duškem, Veronikou Khek Kubařovou a samozřejmě i Tomášem Klusem, ten dělá filmu, který přijde do kin začátkem listopadu, už teď vynikající reklamu.

Poprvé naprázdno a bez medaile skončil Harry Styles, Late Night Talking je u nás No.4. Naopak v horních patrech opět bodují římští vítězové Eurovize 2021, skupina Maneskin. Na 5. místo se dostala jejich verze slavné Elvisovy If I Can Dream z filmu Elvis. Právě tento týden 16. srpna si připomínáme 45 let od smrti krále rokenrolu, který zemřel ve své vile Graceland v Memphisu v roce 1977.

Dalšími novinkami jsou na sedmém místě Marshmello s Britkou Mae Muller a americkým rapperem Trippie Redd – American Psycho a 13. Beyoncé se singlem Break My Soul. Ten je čerstvou jedničkou americké hitparády Billboard, v britské je druhý!

V nasazených je tentokrát spousta domácích songů, najdete tam Support Lesbiens, novou Slzu, Pokáče nebo Martinu Pártlovou. Ze světových hvězd je tam třeba nová Tones And I, Bella Poarch nebo třeba Charlie Puth a Jung Kook ze skupiny BTS.

Poslechněte si 33. vydání Hitu týdne tohoto roku. O pořadí všech songů rozhodujete vy, svými hlasy. Hlasování běží jako vždy až do pátku do 12:00, do té doby můžete rozhodnout o těch nejlepších hitech na Rádiu DAB Praha. Premiéra Hitu týdne je pak na programu vždy v neděli od 19:00, v repríze si pořad poslechnete v pondělí od 22:00 hodin nebo kdykoliv u nás na webu.

autor: Petr Jungmann
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.