Gump získal Cenu čtenářů Magnesia Litera: Film půjde do kin už v prosinci, prozrazuje autor příběhu

1. září 2020

Gump  - pes, který naučil lidi žít. To je název knihy, která vznikla na motivy skutečného příběhu psa Gumpa, který se dostal do útulku kvůli týrání. Publikace v pondělí získala Cenu čtenářů Magnesia Litera.

Ke knize Gump vzniká film, který nedávno dokončil režisér F. A. Brabec. Autor příběhu Filip Rožek si tak plní svůj sen - pomáhat psům, kteří to potřebují.

„Gump je pejsek, který byl nalezený jako štěňátko v popelnici. Byl nalezený bezdomovcem, který se ve filmu jmenuje Béďa Kozí Bobek. Ve filmu ho hraje Bolek Polívka. Vznikne mezi nimi láska, hodně silné přátelství,“ popisuje příběh autor Filip Rožek.

Kniha Gump od Filipa Rožka získala Cenu čtenářů Magnesia Litera

Snímek má premiéru ve čtvrtek 3. prosince. „My už v takových paralelách film trochu prostříháváme mezi natáčením, ale František Brabec s panem Fišárkem jde teď od září do střižny a film by měl být stoprocentně připravený.“

K filmu jsou natočené i dvě písně. „První napsala Olga Lounová, jmenuje se Protože to nevzdám a druhou napsal Marek Ztracený.“

V rámci projektu vznikla také audiokniha, kterou namluvil herec Ivan Trojan.

autoři: Sabina Vosecká , jp
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.