GULE, to je Gastronomie Umožňující Lidem Existovat

15. leden 2020
Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Food truck Gastronomie Umožňující Lidem Existovat

Základy projektu vycházejí z osobních, studijních a profesních zkušeností Martina Ballaty.

Martin Ballaty z Gastronomie Umožňující Lidem Existovat

Martin vyrůstal po boku bratra s kombinovanou vadou a tato životní zkušenost se stala hlavní motivací pro hlubší zájem o dané téma.  Z tohoto důvodu se po gymnáziu věnoval studiu resocializační pedagogiky a absolvoval několik praxí v denních stacionářích pro osoby s různými typy znevýhodnění.

„Vše dozrálo až po ukončení pracovního poměru a na cestě na opačnou polokouli. Výše uvedené osobní, studijní a profesní zkušenosti se propojily v celek a já poprvé v životě sebral „GULE“ na to, abych se postavil výzvě ve formě přímé práce s cílovou skupinou.  A tak vznikl sociální podnik, jehož posláním je vytváření pracovních příležitostí pro osoby se zdravotním znevýhodněním,“ uvádí Martin Ballaty.

Team Gastronomie Umožňující Lidem Existovat (GULE)
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová