Galerie Pragovka ve Vysočanech spouští letní kino. Sezonu zahájí filmem Kouř

14. červen 2021

Pragovka Gallery, kterou najdete v městské části Praha 9, představila program na léto. I letos chystá filmové projekce, otevřené ateliéry nebo tradiční akci Art Bazaar. Letní sezonu pak uzavře dernisáž výstavy Ko-laborace.

Pragovka plánuje zahájit letní sezonu ve čtvrtek 17. června. Na programu budou otevřené ateliéry části umělců, komentovaná prohlídka výstavy Ko-laborace s kurátorem Petrem Vaňousem a také první projekce letního kina – filmu Kouř Tomáše Vorla.

Pro filmové fanoušky letos přichystala Pragovka 12 projekcí. Zavítat mohou na oceňované snímky z běžné distribuce i výběr filmů ze studia FAMU. Na programu je tak třeba Vesmírná Odysea nebo Léto v Kreutzbergu. 5. srpna se bude promítat film na přání – diváci budou hlasováním vybírat z filmů Sex ve městě, Casablanca a Limonádový Joe aneb Koňská opera.

V průběhu léta nabídne Pragovka i zvukově-vizuální intervenci Orchestru BERG. Mladé těleso hraje současnou hudbu, kterou kombinuje s baletem, pantomimou či výtvarným uměním. 8. srpna pak bude pořádat tradiční akci Art Bazaar, která nabídne možnost zakoupení uměleckých děl rezidentů Pragovky v hodnotě do 3 tisíc korun. 26. srpna zakončí letní sezonu dernisáž výstavy Ko-laborace.

autor: ech | zdroj: Pragovka Gallery
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.