Frontmenka skupiny Sarah & The Adams se s vámi podělí o své příběhy

5. leden 2015

Skupina Sarah & The Adams se ve studiu obklopila skvělými muzikanty v čele s kytaristou Josefem Štěpánkema a nahrála nové album. Za výsledný zvuk je zodpovědný Michal Pekárek. Novinka Thank You se žánrově pohybuje na pomezí popu, folku a country.

Kromě dvou písní je celá deska v angličtině. Na albu není slyšet jen tradiční klavír, ale často zní ukulele, na které zpěvačka Šárka Adámková složila více než polovinu skladeb. Jednu píseň pro ni otextoval americký básník Lucien Zell, ostatní texty si napsala sama.

Podle slov Šárky bylo záměrem natočit svobodomyslnou, živou desku s nekonvenčním zvukem postavenou na jednoduchých, melodických písních. Ty zachycují autorčiny životní příběhy a pocity od návratů a rozchodů, po trable s rozbitým počítačem, potřeby umět řici NE až po vzpomínky na blízké. Nechybí ani netypicky svižnější love song - titulní píseň Thank You.

O své písničky a příběhy se Šárka podělila v Nočním proudu Jitky Benešové. Poslechněte si.

autor: jib
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.