Fotbalisté Slavie zlepšili obranu, ale v útoku mají ještě na čem pracovat

30. říjen 2013

Pro fotbalisty Slavie se možná blíží lepší časy. Po nedávné reprezentační pauze ještě v lize neprohráli a teď dokázali postoupit do čtvrtfinále Poháru České pošty. V odvetě 4. kola porazili Varnsdorf 1:0 a to jim po úvodní bezbrankové remíze stačilo. I když hra nebyla proti druholigovému soupeři ideální.

„Ti hráči sami konstatovali, že takové výhry jsou nejcennější. Vydřeli jsme to, jdeme dál, musí to být lepší. Hráči si to uvědomují, ten psychický tlak hraje svoji roli," říká trenér Miroslav Koubek, který přišel k týmu po polovině září za složité situace. Slavii nefungovala defenziva a celkově uvadala. Novému kouči se povedlo na obraně zapracovat, jenže teď bude muset vymyslet, co s útokem.

„My máme spoustu šancí, ale dáme jeden gól. Nemáme kvalitu zakončení, klid v koncovce. V Plzni jsme měli pět gólových šancí, s Bohemians jsme měli vyhrát 4:0, takže tam nás tlačí bota. Není tam ta schopnost v tuto chvíli, to mě mrzí."

Miroslav Koubek je ale v tomhle směru optimista a věří ve zlepšení. Týmu se snaží postupně vštípit svůj systém, některým hráčům úplně změnil jejich posty. A jak se podle posledních zápasů zdá, zatím to funguje.

„Pracujeme na tom v tréninku, to není jen, že si to tady nějak vysním, postavím to a uvidím, jestli to bude fungovat. My to cvičíme, ale ještě si to nesedlo, to máte pravdu,“ přiznává slávistický trenér Miroslav Koubek, že jeho práce ještě rozhodně není u konce.

autoři: mva , jam
Spustit audio