Festival Open House Praha se letos uskuteční. Začíná už v úterý doprovodným programem

31. srpen 2020

Šestý ročník festivalu Open House Praha 2020 se i přes různé překážky kvůli pandemii letos uskuteční. Začne už v úterý 1. září, kdy se bude konat doprovodný program. O víkendu pak můžete navštívit až 70 objektů.

„Rozhodli jsme se reagovat na aktuální situaci sérií tematických akcí, které rozšiřují hlavní program festivalu a nechávají návštěvníky zažívat architekturu jinak,“ říká ředitelka festivalu Andrea Šenkyříková.

Těšit se můžete například na různé hudební a taneční performance, debaty, filmové projekce, procházky a další akce. Už v úterý 1. září se například v domě Radost otevře festivalové infocentrum, kde bude možné si zakoupit tištěného průvodce. Dále připravili hudebníci z uskupení Vážný zájem koncerty vážné hudby v neobvyklých lokalitách, jako třeba v nemocnici, obchodě či bytě.

Festival zahájí v úterý od 16.00 hodin koncert v kubistické zahradě Kovařovicovy vily. Hudebníci vystoupí pak ještě dvakrát, v dílně Braasi Factory v Holešovicích a v budově bývalého Všeobecného penzijního ústavu na Žižkově.

Celý program najdete zde.

Kubistická vila Bedřicha Kovařoviče
autor: jp
Spustit audio