Farmářské produkty si můžete nakoupit i po práci. Hala 22 pražské tržnice prodlužuje otevírací dobu

7. duben 2022 14:00

Hala č. 22 v Pražské tržnici v Holešovicích patří už dlouhodobě trhům, na kterých seženete ovoce, zeleninu, maso, vejce i pečivo. S přicházejícím jarem rozšířili prodejci nabídku o sezónní věci. Novinkou je také prodloužená otevírací doba, každý čtvrtek se sem můžete vydat až do 19. hodiny.

Jedno z neoblíbenějších tržišť, kde si pod střechou můžete celoročně nakoupit čerstvé potraviny a zeleninu od farmářů, vychází vstříc svým zákazníkům. „Po dohodě s prodejci jsme se rozhodli jeden den v týdnu prodloužit otevírací dobu do 19 hodin. Je to věc, která byla mnohokrát zmiňována ve všech zpětných vazbách k hale 22. Že je skvělá, ale kdo chodí do práce ráno a odchází z ní v pět, tak už bohužel nemá tu možnost,“ přibližuje programový ředitel Pražské tržnice Michal Tošovský.

Zeleninový trh v Pražské tržnici

Změnu vítají nejen návštěvníci, ale také samotní prodejci. „S jarem přicházejí první věci od farmářů a pěstitelů, takže se snažíme mít nejvíc českých věcí. Teď je medvědí česnek, pažitka, budou saláty ze skleníků, už se začíná ta sezóna rýsovat,“ těší se Ondřej Svoboda. S jarem se také část stánkařů přesune ven před halu.

Na seznam prodejců a mapu trhu se podívejte ZDE.

Hala č. 22 v Pražské tržnici ukrývá trh se zeleninou a farmářskými potravinami
autoři: Sabina Vosecká ,
Spustit audio