Farmáři se postupně vrací do Prahy. Znovu se otevřou trhy na Jiřáku, Kulaťáku nebo Heřmaňáku. Na Letné se zaměří na bylinky

13. duben 2021, aktualizováno

Od pondělí 12. dubna se mohou v Česku znovu konat farmářské trhy. Podmínkou je dodržování přísných hygienických podmínek. Prodávat smí pouze ovoce a zeleninu, rostliny, mléčné, pekařské a cukrářské výrobky, maso, vejce a med

Čtěte také

Už první den uvolnění přivítala návštěvníky hala č. 22 v Pražské tržnici. Lidé si tam mohou nakoupit zeleninu, ovoce, ryby a další farmářské produkty od pondělí do soboty. Od úterý 13. dubna prodávají farmáři své výrobky také na Kubánském náměstí ve Vršovicích.

Trhy na náměstí Jiřího z Poděbrad ohlásily, že zahájí sezonu ve středu 14. dubna, budou se konat jako obvykle od středy do soboty. V Dejvicích odstartují tradiční Trhy na Kulaťáku v sobotu 17. dubna. A ve stejný den zahájí sezonu také farmářský trh Heřmaňák v Praze 7. Trh na Náplavce poblíž Palackého mostu se naopak v sobotu konat nebude.

Bylinkový trh na Letné

V sobotu 17. dubna uspořádá venkovní bylinkový trh Národní zemědělské muzeum na Letné. Na dvoře muzea budou prodejci nabízet sazenice bylinek, řezané květiny a bylinné produkty českých pěstitelů. Trh je náhradou za Bylinkový den – jednu z nejnavštěvovanějších akcí muzea.

Bylinkový den v muzeu

„Na Bylinkový den v muzeu v podobě a rozsahu, jak ho známe, si návštěvníci budou muset ještě chvíli počkat. O bylinky je ale připravit nechceme, proto jsme na sobotu nachystali  Bylinkový trh. Vzhledem k současným omezením bude letos vstupné zdarma,“ říká náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Jiří Houdek.

autor: ech | zdroj: Národní zemědělské muzeum
Spustit audio