Falešný pilot vylákal od ženy na seznamce přes 80 tisíc korun. Policisté po něm pátrají

2. říjen 2019 13:17

Žena z Prahy se na internetové seznamce seznámila s mužem, který z ní dostal několik desítek tisíc korun. Teď po něm pátrá policie.

Muž na internetu přezdívaný James Greg vystupoval jako pilot dopravních letadel žijící v Americe. S ženou si několik týdnů pravidelně volal přes videohovory, takže brzy mělo dojít i k setkání. Pilot tedy své milé slíbil, že přiletí do Prahy, ale problém byl v tom, že neměl dostatek peněž na letenku. Proto se zeptat své přítelkyně, jestli mu půjčí 1000 dolarů, což udělala.

„V den domluveného příletu jela žena čekat přílet svého milého na letiště, leč se ani po třech hodinách nedočkala a jela zpátky domů,“ uvedl policista Jan Daněk. Když se začala smiřovat s tím, že je něco špatně, zazvonil jí telefon. „Na druhém konci se ozval ukrajinský policista, který tvrdil, že Jamese zadržují kvůli nesrovnalostem s cestovními doklady a aby ho pustili, tak žádají zaslaní kauce ve výši přes 2500 dolarů. I tuto částku žena ihned uhradila v naději, že pilota brzy uvidí. Ale jak už to v takovýchto příbězích bývá, neviděla ani pilota, ani peníze,“ řekl dále.

Policisté proto nyní pátrají po muži, který ženu připravil o více než 80 tisíc korun. Pravděpodobně se jedná o cizince, který mluví anglicky a mohl by pocházet z Rumunska nebo z Ukrajiny.

Zároveň by tento případ měl sloužit jako odstrašující a každý měl vzít rozum do hrsti před tím, než někomu cizímu pošle peníze. 

autor: jp | zdroj: Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy
Spustit audio