Exprimátor Kasl se omluvil za nařčení Getlíka z podvodu

27. únor 2003

Bývalý pražský primátor Jan Kasl (Evropští demokraté) se na dnešním veřejném zasedání zastupitelstva omluvil někdejšímu řediteli záchranné služby Pavlu Getlíkovi za nařčení ze špatného hospodaření a podvodu. Kasl zopakoval, že sice mluvil o Getlíkovi, ve skutečnosti ale myslel jeho předchůdce Tomáše Tesaře. Exprimátorovi hrozí v této věci soud, který by ho mohl poslat pro pomluvu až na dva roky do vězení.

Kasl v říjnu 2001 na zasedání zastupitelstva uvedl, že Getlík prošustroval státní peníze za nesmyslné nakupování sanitek a pronajímal podvodným, velmi netransparentním způsobem vilu jako kanceláře územního střediska. Getlík kvůli tomu loni v dubnu podal trestní oznámení. Kasl dnes řekl, že slova vyřkl ve vypjaté situaci. Zastupitelé tehdy bouřlivě projednávali novou koncepci záchranné služby. "Je to moje chyba," přiznal zastupitel za Evropské demokraty.

Getlíkův předchůdce Tesař je již delší dobu stíhán za porušování povinnosti při správě cizího majetku a podvod. Hrozí mu až osm let vězení. Stíhán je mimo jiné i kvůli tomu, že jako ředitel územního střediska pražské záchranné služby uzavřel pochybnou smlouvu o dílo, a způsobil asi šestimilionovou škodu.

Spustit audio